4 tips om jouw verkoop te verhogen met Google Ads

Veel bedrijfseigenaren hebben al begrepen dat adverteren op Google een uitstekende manier is om klanten te werven. Om de verkoop met Google Adwords te verhogen, moet je het instrument echter op de juiste manier gebruiken.

Veel bedrijven verliezen uiteindelijk het geïnvesteerde geld omdat ze niet de juiste zoekwoorden gebruiken, de resultaten niet meten of geen digitale marketingdeskundigen hebben.

Daarom hebben wij deze 4 tips voor je opgesteld! Bekijk nu hoe je de verkoop kunt verhogen met Google Ads:

1. Bepaal jouw doelpubliek

In de traditionele marketing is het gebruikelijk dat ondernemers willen dat hun advertentie door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. In de digitale omgeving is dit echter niet de beste aanpak.

Een groot voordeel van adverteren op Google is juist de mogelijkheid om de doelgroep te segmenteren. Maak daarom van deze gelegenheid gebruik om jouw advertentie te richten tot degenen die echt kans maken om klant te worden.

Segmenteer jouw publiek op locatie, trefwoord, interesse, apparaat, enz. Het is normaal dat je een aantal tests moet doen tot je de patronen vindt die een goed conversiepercentage opleveren.

2. Kies de juiste trefwoorden

Zoekwoorden zijn natuurlijk de kern van alle zoekopdrachten op Google en bepalen wie als eerste zal verschijnen. Daarom verdient de keuze van sleutelwoorden veel aandacht.

Analyseer de woorden die verband houden met jouw bedrijf en probeer populairdere termen te mengen met minder gezochte termen, aangezien de populariteit van het woord ook de prijs ervan bepaalt.

Vergeet niet om ook ongewenste termen te identificeren. Als je bijvoorbeeld nieuwe en op maat gemaakte meubelen verkoopt, kunt je “gebruikt” of “halfnieuw” als negatieve woorden opnemen. Op die manier zal de gebruiker die op zoek is naar meubels die niet nieuw zijn, jouw advertentie niet vinden.

3. Zet in op Remarketing

Remarketing is een Adwords-tool waarmee je een advertentie opnieuw kunt tonen aan iemand die er al eerder mee te maken heeft gehad. Het kan die persoon zijn die zijn winkelwagentje achterliet op het moment van aankoop, die op jouw landingspagina aankwam en deze vervolgens sloot, enz.

Remarketing kan een uitstekende strategie zijn voor jouw online marketing om iemand terug te lokken die bijna had gekocht, maar uiteindelijk heeft afgehaakt. Investeer in Remarketing om de verkoop te verhogen met Google Adwords!

4. Follow-up van de resultaten

Een follow-up van de resultaten is essentieel om te begrijpen welke campagnes en acties efficiënt zijn en welke geen resultaten hebben opgeleverd.

Focus niet alleen op bezoeken, maar ook op conversies, het gemiddelde ticket en al het andere dat relevant is voor jouw bedrijf. Google Analytics kan een geweldige bondgenoot zijn om het bereik, de ontvankelijkheid en de efficiëntie van jouw advertenties, landingspagina’s en promoties te controleren.