Hoe zet je jouw bedrijf of website in de markt?

Zelfs de best georganiseerde bedrijven hebben het in de praktijk vaak moeilijk om zich te profileren binnen de markt waarin ze actief zijn. Dat is in het merendeel van de gevallen te wijten aan een gebrek aan (goede) marketing. Nog steeds is het zo dat marketing te vaak wordt aanzien als iets wat vooral geld kost in plaats van oplevert. Dat is namelijk helemaal niet correct. Een goed uitgedachte en bijgevolg ook grondig uitgewerkte marketingcampagne kan namelijk in één klap een stevige boost geven aan elke onderneming. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan meteen verder!

Marketing voeren voor je website of webshop

Lang niet alle mensen die op zoek zijn naar informatie over marketing hebben een eigen bedrijf in het leven geroepen. Voor veel van deze mensen geldt dan ook dat ze ervoor hebben gekozen om gewoon een website te maken. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er ook aan een website en zeker ook aan een webwinkel een stevig verdienmodel kan worden gekoppeld. Voordat je kan beginnen met het ‘monetizen’ van je website of webshop is het doorgaans belangrijk om marketing te voeren. Hoe kunnen potentieel geïnteresseerde gebruikers of klanten zich anders namelijk bewust worden van het bestaan ervan?

Tegenwoordig is het op verschillende manieren mogelijk om je nieuwe website of webwinkel op een efficiënte manier in de markt te zetten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het opzetten van een SEA-campagne. Hiermee kan je meteen advertenties lanceren in bijvoorbeeld zoekmachine Google. In het merendeel van de gevallen wordt dit gecombineerd met SEO. Hierbij gaat het om het optimaliseren van de zoekmachinevriendelijke eigenschappen van je website of webshop. De combinatie van beiden kan ervoor zorgen dat je zowel op korte als op lange termijn over een meer dan solide marktpositie zal beschikken. Dit is een vereiste om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Het opzetten van een uitgekiende marketingstrategie voor je bedrijf

Ook voor bedrijven is het van belang om een bepaalde marketing theorie te gaan hanteren. Er bestaan verschillende theorieën waar hiervoor gebruik van kan worden gemaakt. Misschien wel één van de bekendste op dit vlak is de zogenaamde 6p’s benadering. Hierbij komt zoals de naam reeds laat vermoeden de focus te liggen op woorden met zes p’s die relevant zijn voor elk bedrijf, namelijk:

  1. Product;
  2. Prijs;
  3. Plaats;
  4. Personeel;
  5. Promotie;
  6. Presentatie;

Voor heel wat (startende) bedrijven geldt dat ze er in de praktijk vaak vanuit gaan dat een efficiënte marketingstrategie als het ware uit de lucht komt vallen. Dat is echter niet zo, in tegendeel. We kunnen in de praktijk dan ook vaststellen dat er doorgaans zeer grondig over moet worden nagedacht. Daarbij is het zo dat er duidelijk ook met heel wat verschillende elementen rekening moet worden gehouden. Alleen wanneer je aandacht zal besteden aan alle hierboven terug te vinden punten zal je dan ook uiteindelijk een efficiënte, goed werkende marketingstrategie bekomen.

Het marketen van je bedrijf is iets waar je nooit mee klaar bent

Het opzetten van één succesvolle marketingcampagne kan je bedrijf meteen een stevige boost geven. Dit maakt dan ook in één klap duidelijk hoe waardevol succesvolle marketing kan zijn. Dit gezegd hebbende is het jammer om te zien dat veel bedrijven het bij deze ene succesvolle marketingcampagne houden. Ze denken namelijk dat hun onderneming blijvend de vruchten zal blijven plukken van de gevoerde marketing. Dat is best mogelijk. Dit gezegd hebbende is het echter zo dat de concurrentie niet stil zal blijven zitten. Wil je er dus met andere woorden niet voor zorgen dat je belangrijkste concurrenten terug op je kunnen inlopen? Dan is het altijd van belang om je blijven te verdiepen in bijvoorbeeld nieuwe marketingtechnieken. Enkele interessante artikelen hierover kan je onder meer terugvinden op de website 7ps.