Lippen Verzorgen

Hoe kun je het beste je lippen verzorgen?

Vervelend, droge en gebarsten lippen. In de zomer heb je er meestal niet zoveel last van – maar in de winter des te meer. Zeker wanneer je op wintersport gaat ontkom je er niet aan om je lippen te verzorgen.

Wist je dat de helft van de mensen geen talgklieren in de lippen heeft? De andere helft heeft er maar een klein aantal – zodat het voor je lippen moeilijk is om zichzelf te bevochtigen.

Met de volgende tips zorg je voor gezonde lippen:

1. Blijf je lippen verzorgen met lip balm

Gebruik bij voorkeur een lipbalsem waar geen parfum, mint of eucalyptus eucalyptus in zit – deze middelen kunnen ‘verslavend’ werken. Vaseline of olijfolie kunnen ook worden gebruikt. Smeer je lippen meerdere malen per dag in om ze vochtig te houden – en scheurtjes te voorkomen.

2. Gebruik producten met SPF

Zorg ervoor dat je lippenstift, balsem of een ander product gebruikt met SPF (Sun Protecting Factor). Zeker wanneer je op wintersport bent ontkom je hier niet aan. Je lippen kunnen immers ook gewoon beschadigd worden door UV-licht, of zelfs verbranden.

3. Niet scrubben

Scrub je lippen niet, dit zorgt voor beschadiging van de huid – waardoor je uiteindelijk meer middeltjes gaat gebruiken om de beschadiging op te vangen.

4. Gebruik geen lipplumbing middelen om je lippen te verzorgen

Lipplumbing middelen laten je lippen opzwellen door de huid te irriteren. Ze werken wel eventjes, maar tegen welke prijs? Wie zijn lippen in goede gezondheid wilt houden gebruikt deze middelen beter niet.

Last van droge, schrale of kapotte lippen? Lees meer op de website van Vichy