Toeristische Attracties Zurich

De top 10 toeristische attracties in Zurich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland, en de hoofdstad van het gelijknamige kanton Zürich. De stad is gelegen in het Noorden van Zwitserland aan het meer van Zurich. Hieronder lees je de top 10 toeristische attracties Zurich.

1. Grossmünster

De twee torens van de Grössmunster kerk kun je al van ver zien. Volgens de legende vond Karel de Grote hier de graven van stichters van Zürich Felix en Regula en besloot hij de kerk te stichten. De glas-in-loodramen, gemaakt door Sigmar Polke, de crypte en de bronzen deuren zijn hoogtepunten van een bezoek. De bouw van de kerk werd in 1100 gestart, echter was de kerk niet voltooid voor 1220. De kerk was origineel een kloosterkerk.

Grössmunster Zürich

2. Fraumünster

De Fraumünster kerk werd gebouwd op de overblijfselen van een voormalige abdij. Net als de Grössmunster is deze te vinden in de oude stad. Must-sees zijn de glas-in-lood ramen en de uit vijf delen bestaande lijdensweg van Jezus. Er zijn ook een aantal fresco’s te bewonderen van Paul Bodmer.

Fraumünster Zürich

3. Bahnhofstrasse

De Bahnhofstrasse is één van de duurste winkelstraten van Europa. De straat loopt van Zürich Centraal Station naar het meer van Zurich. Je vind hier winkels van alle bekende designermerken, inclusief de Paradeplatz, waar een aantal financiële instellingen zijn gevestigd. Liefhebbers van Zwitserse uurwerken komen hier het beste aan hun trekken!

Bahnhofstrasse Zurich

4. Uetliberg

Bekijk de stad van bovenaf. Je kunt de Uetliberg van de ene kant via het treinnetwerk bereiken, en van de andere kant via een kabelbaan. De planetenweg verbindt de twee stations met elkaar. Vanaf de Uetliberg kun je het meer – en met een beetje geluk zelfs de Alpen zien! Een aanrader is een bezoek in November – wanneer de stad vanuit de mist opdoemt.

Uetliberg Zürich

5. Meer van Zürich

Een uitstapje naar het meer van Zürich is beslist de moeite waard! Loop lekker langs het meer terwijl je de talloze zwanen ziet rondzwemmen – of zwem zelf een stukje vanaf één van de talloze Seebad. Elk Seebad is uitgerust met kluisjes zodat je je kleding kunt opbergen. Met goed weer is het gebruikelijk voor de Zwitsers om in de parken rond het meer te barbequen en te zonnen.

Meer van Zurich

6. Sechseläutenplatz

Aan de Sechseläutenplatz vind je de Bellevue (een belangrijk tramstation) en de opera van Zürich (zie afbeelding). Dit prachtige plein is gelegen vlak naast het meer – en beslist een bezoek waard. Je vind er een aantal koffietentjes waar je van het uitzicht kunt genieten.

7. Lindenhof 

Deze uitkijkpost biedt een prachtig uitzicht op het oude centrum, de Grossmünster kerk, het gemeentehuis, de Limat en de universiteit. Deze plek kent ook een rijke historie, zo zou hier in de vierde eeuw een Romeins fort hebben gestaan en in de negende eeuw heeft de kleinzoon van Karel de Grote hier een paleis gebouwd. In 1798 werd hier de Helvetische grondwet getekend.

8. Zurich-West

Zürich-West – waar ooit schepen werden gebouwd – vind je tegenwoordig een trendy wijk. Je vind hier trendy winkels, en alles dat met kleding en kunst te maken heeft.

Zürich West

9. Zürich Oude Stad

Aan beide kanten van de Limat vind je het oude stadscentrum van Zürich. Hier vind je prachtige oude panden en gilde huizen.

10. Rheinfallen

Niet helemaal in Zürich maar zeker het bezoeken waard! Vlakbij het grensplaatsje Schaffhausen vind je de watervallen van de Rijn. Hier stroomt 600 kubieke meter water per seconden naar beneden!

Rheinfallen Schaffhausen

Veel plezier gewenst bij het bezoeken van de toeristische attracties Zurich! Het goed aangesloten treinstation is je beste mogelijkheid om nog meer prachtige plaatsen in Zwitserland te bezoeken.