Welke programmeertaal kun je het beste leren in 2022?

Programmeren is één van de vaardigheden die steeds belangrijker wordt in de werkplaats van de toekomst. Programmeurs vinden snel een goedbetaalde baan. Maar wist je dat ook voor andere banen programmeren steeds belangrijker wordt? Wie kan programmeren kan zich verplaatsen in een computer en heeft inzicht in hoe computers en robots gegevens verwerken.

Maar welke programmeertalen moet je nu leren in 2022? Wij zetten ze voor je op een rij:

Python

Python is één van de populairste programmeertalen van dit moment! En dat is niet zonder een reden. Python is een makkelijke taal om te leren, en een taal die veel werk uit handen neemt. Zo hoef je als programmeur niet na te denken over hoe je bijvoorbeeld getallen in het geheugen opslaat: Python regelt het allemaal voor je! De programmeertaal wordt veel gebruikt in Data Science en Machine Learning – twee gebieden die snel aan populariteit winnen!

Java

Java is een taal die a lange tijd gebruikt wordt, en mede daardoor draait een groot gedeelte van de bedrijven op Java. Daarnaast draait ook Android grotendeels op Java. Deze taal zal dus niet snel verdwijnen, en Java developers zullen de komende jaren zeker zijn van een baan. Java is ingewikkelder dan Python, en is misschien niet de makkelijkste programmeertaal om als eerste mee te beginnen. Overweeg eerste te starten met een simpelere taal zoals Python.

JavaScript

JavaScript (niet te verwarren met Java), wordt veel gebruikt bij web ontwikkeling. Vooral front-end developers werken veel met Java, maar het wordt ook steeds meer gebruikt aan de achterkant van veel websites. JavaScript is een niet al te moeilijke taal om mee te starten, en geschikt voor beginners.

C++

C++ is een modernere variant van de programmeertaal C, die ook Object Georiënteerd is. C++ wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van applicaties, en heeft ook toepassingen buiten PC’s. Zo wordt C++ veel gebruikt in het programmeren van bijvoorbeeld auto’s en andere slimme devices.

Beginnen met programmeren?

Starten met programmeren is een van de beste voornemens van 2022! Je leert een skill waar veel vraag naar is op de banenmarkt, en tegelijkertijd kun je er een leuke hobby aan overhouden. Wie in 2022 wilt starten met programmeren kan een Python Cursus overwegen. Python is een van de makkelijkste talen om te leren, en kent een breed pallet aan toepassingen.