Wat zijn de mooiste plekken voor sightseeing op Corfu?

Corfu is het meest Noordelijk gelegen eiland in de Ionische zee. Het eiland telt 113 duizend inwoners, waarvan ongeveer 1 op de drie in de hoofdstad woont. De oppervlakte van het eiland bedraag 585 vierkante kilometer. Het Griekse eiland grenst gedeeltelijk aan de Albanese kust. Wil jij weten hoe je het beste jouw sightseeing Corfu kunt plannen – en welke dagtrips je kunt maken? Je leest het in dit artikel!

Het eiland is erg populair onder Nederlandse vakantiegangers. Er is voor ieder wat wils, zo zijn er prachtige plekken te bezoeken – is het eiland een geliefde duikspot en vind je er prachtige stranden en baaien!

Sightseeing op Corfu

De geschiedenis van Corfu gaat terug tot 590 voor Christus. Daarna maakte Corfu deel uit van het Romeinse rijk, van Venetië en van het Byzantijnse rijk. Dat maakt het eiland tot een cultureel paradijs – en er zijn dan ook enorm veel hotspots om te bezoeken als je van architectuur en oudheid houdt!

Corfu Stad

De hoofdstad van Corfu wordt ook wel Kerkyra genoemd. De oude stad bestaat uit kleine pleintjes en nauwe straatjes, en heeft zelfs een plek op de Unesco lijst met werelderfgoed weten te bemachtigen! Het Liston – een lang gebouw dat langs de Esplanade loopt – is het bekendste gebouw in Corfu, en werd in 1807 (tijdens de Franse overheersing) ontworpen door de Franse architect Matthieu de Lesseps.

Hoofdstad Corfu

Gouvia

Ongeveer acht kilometer ten Noorden van Corfu vind je de havenstad Gouvia. De stad wordt gekenmerkt door een mooie jachthaven, gezellige tavernes en prachtige stranden. Zeker een bezoekje waard dus! Gouvia wordt goed gevonden door toeristen, je vind hier dus ook een grote variëteit aan hotels en bars. Bovendien kun je in Gouvia zelf een bootje huren om de wateren rondom te verkennen.

Gouvia op Corfu

Achilleion

Het Achilleion is gelegen op tien kilometer in Zuidwestelijke richting van Corfu-stad. Keizerin Elizabeth (Sissi) van Oostenrijk-Hongarije liet tussen 1889 en 1892 haar zomerresidentie op Corfu bouwen. Het paleis kwam later in bezit van de Duitse Keizer Willem II, en werd na de eerste wereldoorlog eigendom van de Griekse staat. Gedurende de tweede wereldoorlog heeft het nog dienst gedaan als Duits militair ziekenhuis. Hedendaags is er in het Achilleion een museum gevestigd. In de tuinen zijn vele standbeelden uit de Griekse mythologie te bewonderen.

Achilleion Corfu

Wat te doen op Corfu?

Wil je naast sightseeing nog andere activiteiten ondernemen op Corfu? Er is genoeg te doen op Corfu! Hieronder vind je een aantal tips voor dagtrips.

Duiken

Corfu is een paradijs voor duikers! Het is één van de plaatsen waar professionele en goedgetrainde duikers vrij zijn om het onderwater ecosysteem te verkennen. De onderwaterwereld van Corfu is gevarieerd en bevat onder andere steile kliffen. Qua highlights kom je veel zeepaardjes tegen, en kun je onder andere octopussen en de karetschildpad tegenkomen. Deze schildpad legt zijn eieren op de stranden van Corfu.

Duiken op Corfu Octopus

Bezoek Algerije

Corfu is het meest Noordelijk gelegen eiland in de Ionische zee – en grenst dus aan Algerije. Als je een extra uitstapje aan je vakantie wilt toevoegen is een bezoek aan Algerije zeker de moeite waard. Met de boot, die vertrekt vanuit Corfu stad, ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. Je hebt een visa nodig om Algerije te bezoeken – dat op de boot verstrekt wordt.